La nostra primera parada a Tailàndia va ser a Ao Nang, un poblet molt turístic de la costa oest del sud del país. Malgrat que té platja, la veritat és que no és gaure espectacular i l'ambient que es respira pel carrer era massa turístic pel nostre gust. Però estratègicament era el lloc perfecte des d'on visitar la badia de Railay.
Quan més disfrutàvem de Ao Nang era al vespre, a l'hora de sopar, ja que les paredetes del carrer ens oferien menjars variats i a molt bon preu. Després de passar un parell de nits aquí intentant trobar-li el punt, vam decidir contractar 2 seients en un taxi boat (trajecte que es fa amb els "longtails", les barquetes típiques de Tailandia) perquè ens portés a Railay, ja que només s'hi pot arribar per mar.
La badia de Railay compta amb 3 platges principals les quals s'hi pot accedir d'una a l'altra caminant de 10 a 15 minuts per l'interior de l'illa. Railay és mundialment famosa per ser un lloc magnífic a l'hora de practicar escalada esportiva i com era d'esperar, nosaltres no ens la anàvem a perdre. Vam decidir quedar-nos a dormir a la platja de Tonsai que és on es concentren la majoria d'escaladors. En aquesta platja els dies transcorren provant vies a peu de platja amb unes vistes especatulars i amb l'atractiu de fer-se un bon bany hagis o no encadenat. Per les nits hi ha un ambient entre hippies i escaladors molt xulo als baretos on corra la cervesa, es fan malabars de foc i on es tenen les típiques converses de bar - on s'acostuma a exagerar!- quan has acabat una bona jornada d'escalada.
Des d'aquesta platja vam caminar fins la Railay West beach. En algun tram, vam haver de passar amb les motxilles petites al cap perquè no es mullessin, ja que haviem de passar per dins l'aigua.La Railay West és una platja molt més llarga que la de Tonsai, on les impresionants parets de roca kàrstika que emergeixen de l'aigua fa que la platja sembli una postal espectacular.
Encara teniem dia per endavant així que vam enfilar el camí que anava fins a la platja de Phra Nang, la terecera i última platja que ens quedava per visitar d'aquella bahia. Sense saber-ho, el camí en deparava una amarga sorpresa que vam descobrir quan la Blanca es va para i va llegir un cartell on posava "No alimentar a los monos". Abans d'arribar a la platja el camí s'estrenyia bastant i era en aqull punt on vam veure els monos per tot arreu: al terra, entre els arbres, a les baranes que delimitaven el camí... La Blanca va haver de fer un gran esforç per passar aquell tram -li ha agafat una fòbia molt comprensible als monos després de la nostra visita al Monkey Forest d'Ubud (Indonesia)-. Va passar com posseida, sense mirar, sense dir ni una paraula, amb tots el músculs tensats i adelantant a tots els turistes que es paraven a fer fotos a aquells juganers i maliciosos animals. L'únic que li passava pel cap era que hauria de tornar a passar a la tornada!!
Finalment vam arribar a la platja. Per mi la més maca de totes. Envoltada de roques que formen coves poc profundes i molt amples, on hi abundaven les vies d'escalada i on vam trobar-hi un dels santuaris més curiosos que haviem vist fins ara: La Phra Nang Cave. Una cova dedicada a la deesa de la fertilitat i un satuari per als pescadors de la zona qui fan unes ofrenes bastant peculiars: talles de fusta en forma de polles (si, si! Heu legit bé: polles!). N'hi havia de tots els tamanys i colors! Diuen les llegendes que representen al déu hindú Shiva.